Pages

nuffnang

Tuesday, November 30, 2010

Bila perempuan nak datang bulan.

Bulan apa nie?Bulan December ker?Eh.Memang sekarang dah masuk bulan December kan?Cepat jek tahun 2010 berlalu.Rasanya baru jek semalam saya terpekik-pekik depan cermin bilik mama saya sambut tahun baru 2010.Haish sekarang dah pun akhir bulan 2010.

Eh.Eh.Lari tajuk ler plak.Ekceli saya bukan nak cite pasal bulan-bulan dalam Malaysia.Saya nak cite tanda-tanda perempuan yang nak datang bulan.Yang biasanya memang tiap-tiap bulan akan datang.Rutin bulanan yang wajib kot!Hehee.

Eleh.Lelaki yang baca ni mesti tersengeh-sengeh nak tahu kan kes-kes macam nie.Tolong jangan gatal.Entry ni khas untuk perempuan jek!

Hehehehe.

Ada tanda-tanda bila perempuan nak datang bulan.Atau dalam bahasa biasanya kita panggil period.Ataupun pi `od ataupun bendera merah.Eh.Apa yang merahnya?Ini rahsia perempuan!

Kalau awak lelaki dah TERbaca entry ni sila zip mulut.Ini sebenarnya rahsia!

Heheheee.

Tanda-tandanya:

1- Bad mood.

Yep.Perasaan ni akan tetiber jek timbul.Yang kekadang perempuan pun tak tahu apa puncanya dorang bad mood.Pelikkan?Hehehe.

2-Rasa nak marah.

Memang pun.Hehehe.Rasa nak marah kat semua orang.Walaupun tak tahu sebab dan punca nak marah.Boleh?Sape jadik mangsa malanglaaah hidup dia.Hehe.

3- Semua benda yang di buat tak kena dan tak menjadi!

Pusing kiri tak kena.Pusing kanan tak kena.Toleh belakang pun tak kena.Haish.Semuanya tak kena.Biasa goreng telur suami akan puji lebih-lebih "Sedapnya telur goreng awak.Saya bagi A bintang kat awak!!"Tapi kenapa hari ni suami cakap "Masinnya telur awak!".Padahal cara masaknya sama jugak macam semalam.Haish. Pasal telur pun boleh bergadoh.Hehe.

4- Rasa tak nak cakap dengan semua orang.Nak emo sorang-sorang!

Rasa malas nak cakap dengan semua semua orang.Termasuk bercakap dengan artis!Mahupun nak blogging. Apatah lagi nak blogwalking.Rasa nak kurung sorang-sorang dalam jamban bertingkat.Errrr.Jamban bertingkat?Ada ker?Hehe.

5- Nak telan macam-macam!

Ni lah perempuan.Biasanya order nasik goreng cina sepinggan pun tak habis makan.Tapi bila dah dekat-dekat nak datang bulan sepinggan nasik goreng memang tak akan cukup!Lepas telan nasik rasa nak telan KFC. Pastu rasa nak kunyah pizza hut.Pastu nak telan cadbury.Pastu goreng pisang panas-panas.Pastu teguk milo ais.Pastu coke.Pastu kena diabetis!Pastu padan muka.Hahaa.Tapi seriusly perempuan akan rasa nak ngap semua makanan.

6- Jerawaaaaaaaaaaaaaat!!!

Ni lah benda paling perempuan tak suka.Jerawat gatal tumbuuuuh.Haish.Biasa tak tumbuh pun kat pipi sebelah kiri tetiber jek nak tumbuh.Besaw pulak tu!Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!



Sikap perempuan memang kekadang berubah-ubah bila nak datang bulan.Tapppppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bila dah datang bulan rasa macam satu kelegaan yang teramat sangat!Macam dapat melepaskan kentut di tangga rumah jiran!

Ahhhhhhhhhhhhh.(bukan bunyi 18sx)

Hahahaha.


Perubahan masa.
Pampers perempuan di jadikan selipar.
Hehee.


Kepada lelaki bersabarlah kalau emo gadis awak tetiba berubah-ubah.Gamaknya nak datang bulan lah tu.Awak belilah kotex cepat-cepat untuk gadis awak oke!Kalau boleh beli yang extra long.

Heheheee.

Hati kechixx: Lelaki pun ada datang bulan kan?Hahahaaa.Ada kerrrrr?

9 comments:

IN said...

entri ini memang berguna, sebab penegtahuan. mekasih ye sharing. jangan isau, tadi time baca dah terzio mulut:)

pjah said...

perasaan xstabil tu dtg dari perubahan hormon yg x bape balance.tu pasal la sume jd haru biru kelabu..selalu jd cmtu..xsuke2.=p

..hizamirahim.. said...

hehe.
pengetahuan am tu.
XD

nabilah_2908 said...

setuju dgn semua point....semua betul...(^_^)


jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG KEMAS

kechixx said...

@IN

Heheheeee..makaseh sebab sudi singgah n follow saya:)

kechixx said...

@pjah

betul2...kadang2 kita sendiri tak suka bila jadi macam ni kan?:)

kechixx said...

@cikgu hizami

cikguuuuuuu!hehehehe...teruja sgt bila cikgu polow saya...makaseh cikgu...saya peminat misteri blog cikgu!:)

heheheee..

kechixx said...

@Nabilah

thanks dear...:)

luthfi.my said...

ermmm.. macam - macam eh.. dah memahami dahhh :D