Pages

nuffnang

Wednesday, September 19, 2012

Boleh ke ibu mengandung makan petai?

Adeh. Sejak usia kandungan baby saya masuk ke enam bulan tetiba rasa nak telan petai je kejenya. Nak telan nasik sure nak kena ada petai. Nak telan petai je mesti nak kena ada nasik. Hehehe.

Bau petai tu pun dah membuai jiwa raga saya ni. Apatah lagi saat saat menggigit petai bunyik pop tuuu. Fuh. Fuh. Fffffffffuuuuuh.  Nikmatnya sukar di gambarkan dengan kata kata puisi. Sedap SANGAT!

Heheee.


Yummy! ;D


Ada satu malam tu tengah tengah duk telan lima bijik petai sekaligus tetiba hasbeng tanya:

"Boleh ke isteri makan petai time mengandung?"

Terus saya buat muka blur. Err. Errr.

Lepas jer makan terus saya search kat google.

Menurut research saya kat google ramai ibu ibu mengandung cakap masa mengandung ni tak elok makan petai. Sebab nanti air ketuban berbau busuk. Saya terkejut lalu terus nekad nak kena stop makan petai. Tapi betul ke erk? Saya ni dah lah duk nak telan petai je sejak sejak akhir ni.

Okelahbaiiii.

Hati kechixx: Jering pun tak boleh makan. Sama macam petai. Nanti air ketuban berbau busuk. Betul ke? ^^

7 comments:

Rniz Emran said...

Aduhai petai memang sedap....
Tk pe nnt dah abih pantang belasah balik ....

nesimpletiny.blogspot.com

Lya Colours said...

sambal udang petai. fuhhh sedap ! ish tak baik plak cakap sini kang ngidam susah awk. hehe sabo ye

fiza said...

Tak pernah dgr plak org mengandung tak bley mkn petai.

cikji said...

hok busuk2 jugok la jadi selero kae, sy kalu mkn petai, mkn skli ngn kulit2 laluh.pahit-pahit sikit tapi sedakkk.

Hafiza Hafinas said...

tanya org yang cakap tu, benda tu berlaku kat dia ke? kalau ye, ye la tu.. kalau tak, x de bukti kukuh.. haha

noor faridah mohd isa said...

hehe tak pernah lak saya dengar org mengandung xleh makan petai... tapi sebaik-baiknya kita perlu memilih makanan yang berkhasiat kerana mekanan kita turut dikongsi bersama anak yg ada di dalam kandungan. jom jenguk sebentar di blog saya vitamin yang bersesuaian utk si ibu hamil. VITAMIN SHAKLEE http://sihat-sihatsokmo.blogspot.com/

penyisir rambut said...

salam kechik...hahahha..mmg tengah google pasal makan petai air ketuba busuk..betul ke eh?? sbb mashi dah 7 bulan..pastu teringin mkn smbal udang petai..mak msk kan...sedap nye smbal udang petai..huhuhuh...